top of page

ONZE DIENSTEN

Inspectie en onderhoud

Wij voeren graag uw jaarlijkse inspectie en onderhoud uit van uw schoorsteen, openhaard, gaskachel, houtkachel, c.v installatie of ventilatiesysteem. Waar nodig zullen wij onderhoudsactiviteiten verrichten. Hierbij kunt u denken aan het reinigen van alle soorten en maten rookkanalen, het verwijderen van vogelnesten en het verbeteren van een slecht trekkende schoorsteen. Donkersloot Schoorsteenvegers zorgt ervoor dat u veilig rond het haardvuur of kachel kunt blijven zitten.

Voor uw centrale verwarming kunt u bij ons terecht voor onderhoud, vernieuwing en aanpassingen. Energie-zuinige ketels met de meest moderne technieken geven u enorme besparingen, brandveiligheid en brandzekerheid.

Afspraak maken
Installatie en Renovatie

Uiteraard voeren wij ook de renovatie van uw schoorsteen uit en de installatie van de verschillende nieuwe systemen die komen kijken bij een schoorsteen. Zoals roestvaste stalen schoorsteenkanalen, starre-pijpen, flexibele voeringen, PP systemen en voor hogere temperaturen de stalen geïsoleerde schoorsteenkanalen met diameters van 130- 500 mm.

Afspraak maken
Dakonderhoud

Het goed onderhouden van uw dakgoten is belangrijk voor het behoud van uw woning.

Als uw dakgoten vervuild zijn kunnen er lekkages en verstoppingen ontstaan, uw woning kan daardoor behoorlijke schade oplopen. Wij verzorgen de jaarlijkse inspecties van daken en dakgoten en de bijbehorende onderhoudsbeurten. 

Afspraak maken
Nieuwbouw

Heeft u een nieuw huis gekocht en u wilt uw huis voorzien van de benodigde gezelligheid? Wij kunnen u professioneel adviseren en zorgen dat u veilig stookt. Wij verkopen verschillende systemen en verschillende bijpassende schouwen. Wij installeren graag voor u de voorzieningen voor uw houtkachel of openhaard. Ziet u zichzelf al gezellig zitten bij de openhaard? 

Afspraak maken
Camera onderzoek

Ook doen wij kanaalinspecties met een kanaalcamera en houden rookdichtheidsproeven voor het opsporen van lekkages. Een vuile en niet goed geïnspecteerde schoorsteen kan gevaar opleveren voor u en uw huis.

Denkt u bijvoorbeeld aan overmatige rookontwikkeling en onvoldoende afvoeren van de rookgassen en een fikse schoorsteenbrand kan binnen een mum van tijd uitbreken. Daarom dient u er altijd voor te zorgen dat uw schoorsteen schoon is en op brandveiligheid is geinspecteerd, zowel voor hout als voor gaskachels.

Afspraak maken
Rieten Daken

Wij zijn gespecialiseerd in het vegen van schoorstenen op rieten daken. Dit heeft de nodige kennis en brandveiligheid nodig. Wij komen met een speciale ladder constructie op het dak en vegen de schoorsteen van bovenaf. Zo kunnen wij gelijk de vonkenvanger controleren en schoonmaken. Het is bij schoorstenen op rieten daken van groot belang dat er 1 keer per jaar wordt geveegd  door een expert om gevaarlijke situaties te voorkomen

Afspraak maken
bottom of page